η διαδρομή
ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ LE MONDE
1996
1997
1999
2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2011
2014
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Ίδρυση Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.
Έγκριση ένταξης ως μέλος του SETE.
Μετεγκατάσταση σε νέο αυτοτελές κτήριο επί της οδού Αβέρωφ στο κέντρο της Αθήνας.
Ίδρυση ΙΕΚ LE MONDE στο κτήριο της οδού Χαλκοκονδύλη στο κέντρο της Αθήνας.
Επέκταση σε τρίτο αυτοτελές κτήριο στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου.
Ίδρυση εκδοτικού οίκου Les Livres du Tourisme.
Επικύρωση ένταξης του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως WTO – Affiliate Member
Μέλος WTO – THEMIS Foundation Tedqual Certification Committee.
Η LE MONDE ανάμεσα στις 5 πρώτες Ξενοδοχειακές Σχολές της Ευρώπης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Culinary Star, που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
WTO Education Council.
Πρώτος απόφοιτος που συνεχίζει τις σπουδές του σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού με σκοπό τη μετεκπαίδευσή του σε ανώτατο επίπεδο.
Ολυμπιάδα 2004: Φορέας εκπαίδευσης στελεχών των επισιτιστικών υπηρεσιών των επίσημων εγκαταστάσεων των επισιτιστικών τμημάτων του Ολυμπιακού Χωριού.
Mέλος του WTO Social Council.
Πρώτος απόφοιτος που συνεχίζει τις σπουδές του σε βρετανικό κρατικό Πανεπιστήμιο με σκοπό την απόκτηση Bachelor’s Degree.
Διεθνείς διακρίσεις για δύο τίτλους βιβλίων του εκδοτικού οίκου του Ομίλου.
Έναρξη συνεργασίας με διεθνείς εκδοτικούς οίκους για τη μετάφραση, προσαρμογή και κυκλοφορία στην Ελλάδα σημαντικών βιβλίων του τομέα.
Υποστηρικτής της διάλεξης Μοριακής Γαστρονομίας με εισηγητή τον καθηγητή Hervé This και τον διακεκριμένο chef Pierre Gagnaire, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Φωτογραφία: Αλέξανδρος Γιώτης, Hervé This, Μάκης Βελισσαρόπουλος
Συνεργασία με τη Ferrandi-Paris για το Advanced Professional Programme in Culinary Arts.
Μέλος του World Wide Alliance Institut Paul Bocuse.
Μεταστέγαση στο νέο υπερσύγχρονο campus 6.100 τ.μ. Ένα υπερσύγχρονο campus Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σπουδών.
Το Intercontinental Hotels Group ορίζει τη LE MONDE ως την ακαδημία εκπαίδευσης για το IHG στην Αθήνα.
Συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας, Trophée Mille International.
Dans LE MONDE conference series, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Κατάκτηση της 3ης θέσης στον κόσμο, στο Trophée Mille International.
Συνεργασία με το Basque Culinary Centre για το πρόγραμμα Professional Title in Innovative Cuisine.
Mέλος της παγκόσμιας οργάνωσης World Association of Chefs Society ακολουθώντας παγκόσμια πρότυπα για ποιοτική γαστρονομική εκπαίδευση (Recognition of Quality Culinary Education program).
Μέλος της διεθνούς οργάνωσης EuroCHRIE που έχει σκοπό να προωθήσει την ποιοτική εκπαίδευση μέσω ενεργού επαγγελματικής ανάπτυξης, συνεργατικής έρευνας, συνεργασιών και δικτύων της κοινότητας στον τομέα της φιλοξενίας, του τουρισμού και των event.
Global Hospitality Management, University of Houston - Conrad N. Hilton College of Hotel & Restaurant Management, 1st edition.
Gold Award of Quality & Taste.
Award for contributing to Greek Gastronomy, Athinorama Greek Cuisine Awards.
Wine & Spirit Education Trust, Accredited Centre.
Best School of the Year, Mediterranean Chefs Competition, by WACS.
Κατάκτηση της 2ης θέσης στον κόσμο, Trophée Mille International.
Ίδρυση LE MONDE College – Tourism College of Greece.